27 februari

Henrik Nygren föreläser i Göteborg

Klicka här för att osa.

För några veckor sedan hade vi en uppskattad föreläsning med Frank Hollingworth här på skolan. Våra föreläsningar fortsätter med Otto Sjöberg i mars och i april är det Björn Kusoffsky som talar om vad som inspirerat honom. Innan detta sker åker vi till Göteborg för att presentera Akademins utbud – nämligen den 14 mars och då med art directorn och designern Henrik Nygren som också undervisat på Beckmans Designhögskola sedan 1992.

Henrik kommer att genom eget och andras bildmaterial, tala om vad som inspirerar honom, uppförsbackar och nedförsbackar, återvändsgränder och motorvägar och annat som gjort att han kommit dit han är idag. Ett smakprov från den 10-veckors-kurs han håller på Akademin just nu.

Henrik gick ut Berghs 1986 och har även utbildats av storheter som C F Hultenheim, Paul Rand och Armin Hofmann. Efter en tid på olika design- och reklambyråer startade han Henrik Nygren Design år 1991. Många av hans arbeten har belönats i såväl svenska och utländska designtävlingar och han har fått både Platinaägg och Berlingpriset. Henrik är en uppskattad jurymedlem och författare till boken »Tre små negerpojkar«.

Tid:
onsdag 14 mars kl. 17.30 Dörrarna öppnas 17.30 för mingel och något att dricka. 18.00 börjar föreläsningen. Efteråt serveras öl och pinxtos från Proviant Restaurang för en billig penning. Och så blir det mer mingel.

Plats: Mockup/Proviant Sprängkullsgatan 10 A, Göteborg

OSA här nu eller senast 9 mars på www.beckmansakademi.se/osahenrik. OBS! Begränsat antal platser.